Cum se taie o bucata din video fara conversie

1

 

Cum se taie un video rapid

Mult timp am cautat si eu, un program, cu care sa pot taia o bucata din video. Sunt o multime de astfel de programe, care sa scoti o bucatadintr-un videoclip, sau sa lipesti 2 bucati. Marele dezavantaj al acestor programe este ca dupa taiere, trebuie sa se faca convert la video. De obicei aceasta conversie dureaza mult. In principal conteaza procesorul si placa video a unitatii pe care o folositi. Cateodata, daca pc-ul nu este unul performant, sa muxezi un video de o ora, dureaza chiar mai mult de o ora. Mai ales daca alegi calitate mai buna. Cu cat calitatea videoului este mai buna (hd, full hd), cu atat va dura mai mult procesiul de conversie.

Vezi si cum se face o subtitrare de la 0.

Si cum timpul este acel ceva care ne lipseste la multi, am cautat un program, care sa poata taia parti din video, sau sa lipeasca mai multe videoclipuri intr-unul singur, fara conversie. Am incercat foarte multe programe. Doar freware-uri, trial-uri, sau crackuite. Ba chiar din cauza acestori incercari de a gasi programul perfect, m-am ales de cateva ori si cu ceva adsware.

Programul care l-am ales pentru ca face conversia cel mai repede se numeste Avidemux. Si acest program face conversie la video, oferind posibilitatea de a salva intr-un format, mpeg, avi, mp4, mkv etc. Dar dureaza doar cateva secunde. Tot ce trebuie sa faceti, este sa alegeti la video output “copy”. Astfel programul va copia video-ul fara sa-l mai muxeze. Chiar daca video este avi si il salvati in mp4, nu va dura mai mult decat cateva secunde.

Singurul dezavantaj al acetui program, este ca nu se poate folosi pentru a lipi subtitrare pe video. El mai poate fi folosit pentru a adauga un logo/ watermark, la video, dar pentru asta este nevoie folosirea unui filtru, iar acest filtru nu se poate folosi in varianta copy. Deci va trebui sa alegeti un format pentru video oputput, si acesta va dura cand se face conversia.

Cel mai mare dezavantaj al lui, este acela ca NU se poate lipi 2 videouri, de rezolutie diferita in  copy mode. Daca un video are rezolutie mai mare decat altul, trebuie sa se faca conversie.

cum se adauga video in avidemuxAcum va voi arata cum se foloseste avidemux, pentru a taia o bucata dintr-un video, in cel mai usor si mai rapid mod.

Se deschide programul. Se Apasa CTRL+O pentru a deschide filmul dorit. Sau din meniul superior, dam la File si dam click pe Open. Alegem filmul dorit.

Exista 2 modalitati de a taia o bucata din el.

Prima varianta, este acesia cand dorim sa taiem o bucata, pentru ca avem nevoie doar de aceea bucata. In partea de jos a programului avem butoanele de editare. Play, Stop, Next Frame, Back Frame. Play porneste video, Stop il opreste, Next Frame duce video la cadrul urmator, iar back frame deruleaza la cadrul anterior. Ve dem ca avem si doua litere. A si B. Apasam pe litera A in locul de unde dorim sa inceapa taierea video-ului si pe liter B in locul unde dorim sa se termine. Dupa cum arata si in poza de mai jos.

cum se taie la avidemux

Pentru a salva bucata selectata apasam CTRL+S si se va salva doar partea selectata.

Daca avem nevoie de restul filmul, iar de bucata selectata nu avem nevoie? Atunci dupa ce am selectat pareta de care nu avem nevoie, cum se vede si in pareta de mai sus, vom apasa pe tasta Del/delete. Aceasta parte va fi stearsa si va ramane doar restul filmului. Atunci vom apasa CTRL +S si salvam filmul rams.

alege mp4, avi, sau mk4Video se salveaza by default in formatul avi. Daca doriti sa salvati in alt format Va trebui sa selectati de la Output format, cum doriti sa salvati video-ul. In avi, mp4, mkv etc. De la Output Format, nu de la Video Output. La Video Output trebuie sa fie selectat Copy, daca nu doriti sa asteptati conversia.

Daca aveti nelamuriri sau vreti sa adaugati ceva, va rugam sa lasati un comentariu, in sectiunea de mai jos.

Share.

About Author

1 Comment

Leave A Reply

%d bloggers like this: