Cum se spala un geam

0

Cum se curata un geam sau tocul de la acesta

Cum sa faci un geam curat fara sa fii nevoit sa “arunci banii pe geam” folosind materiale scumpe.

De multe ori este greu sa stergi un geam fara sa ii ramana urme dupa terminarea muncii. Uneori, dupa ce frecam insistent la ele, observam ca ba mai ramane cate o pata, sau mai multe scame de la ceam folosit pentru stergerea lui.

Nu stiu daca exista niste pasi stricti care trebuiesc urmati atunci cand spalam un geam, dar eu consider ca cel mai bine este sa incepem prin a spala tocul geamului. Altfel, daca am stergemai intai sticla si dupa am spala tocul, este foarte probabil sa murdarim sticla din nou, si munca noastra sa fi fost una in zadar.

Ca si solutie pentru spalarea tocului putem folosi  solutie banala, dar care da rezultate foarte bune. Putem folosi un amestec de detergent (universal sau de vase) cu otet si apa calduta. Inmuiem o carpa in aceasta solutie, spalam tocurile, dupa care le stergem cu o alta carpa de bumbac, curata si uscata.

La spalatul sticlei, intr-adevar este mai usor sa folosim produsele profesionale pentru ca ne-ar scuti de mai multa munca. Produsele de spalat profesionale sunt mai eficace, curata mai repede, deci ne scutesc de timp pierdut, dar acestea costa bani. Foarte util ar fi si un spalator extensibil, care ne-ar ajuta sa ajungem mai usor la partile de sus ale geamului sau in locurile mai greu acesibile. Sa nu ajungem ca batranica din poza.

Sa revenim la produsele noastre mai traditionale.  Pentru ca geamul sa ramana curat cat mcum se spala un geamai mult timp, putem dizolva in apa calduta, un pahar de amoniac  si niste detergent de vase. Acest amestec va lasa pe geam un strat protector.

Daca sunt urme de degete, putem folosi un ziar si niste alcool sanitar. Dupa stergerea cu alcool sanitar, geamul nu mai necesita clatire. Pentru petele care nu vor sa dispara de pe geam, putem folosi o felie de cartof. Se curata o felie de cartof, se freaca bine pe pata de pe geam si se lasa sa se usuce, pana se vede o pata albicioasa. Aceasta pata se va sterge cu o solutie din apa si spirt.

Uneori, geamurile din bucatarie, aflate langa chiuveta, se pot murdari de calcar. Aceasta mudaie apare de la stropii de apa sariti pe geam. Pentru a sterge geamurile de calcar, se dilueaza otetul in apa in proportie de 1X2. Se pulverizeaza pe geam si se sterge cu o carpa, dintr-un material care nu lasa scame. In aceasta solutie, se mai poate dizolva si niste sare mare, iar cu aceasta solutie putem freca geamurile mate, cu ajutorul unui burete abraziv, pentru a-si recapata stralucirea.

O alta problema la spalatul geamului, este atunci cand sunt murdare de vopsea. Unele pesoane dau jos aceasta vosea cu o lama, dar exista si o alta varianta. Se amesteca o lingurita de bicarbonat de sodiu in cca 200 ml de apa si se freaca pe pata de vopsea,pana aceasta se inmoaie.

Daca mai stiti si alte solutii utile la spalatul geamului, va asteptam cu un comentariu.

 

Share.

About Author

Leave A Reply

%d bloggers like this: