Cum se schimba becul pe spate la Polo

2

Ce facem daca ni s-a ars un bec la lampa de pe spate la Polo. Unii dintre noi nu vom dori sa mergem la service sa platim chiar si pentru lucrurile minore pe care le-am putea face noi, asa ca va voi explica cum se schimba un bec  pe spate la Vw Polo. Indiferent daca este vorba despre un bec de pozitie, de frana, de ceata sau de mers inapoi.

In primul rand va trebui sa demontam lampa/ stopul. Acest lucru se face prin interiorul porbagajului. Vom deschide porbagajul, si vom incepe demontarea lampii. Va trebui sa departam un pic capitonajul din dreptul lampii, stanga sau dreapta, dupa caz.

Dupa ce am departat un pic capitonajul, atat cat sa putem baga mana, vom vedea ca tripla este prinsa cu o piulita in forma de fluture. Vom desface acea piulita. Cu toate ca am desfacut acea piulita, stopul nu va iesi deoarece mai are doua cleme care tine fixata tripla pe caroserie. Pentru a-si putea da drumul si din acele 2 cleme,  va trebui mai intai sa ridicam un pic de lampa in su, iar apoi sa o tragem spre spatele masinii.

Dupa ce tripla iese de pe caroserie, aceasta se va tine si in mufa electrica. Va trebui sa desfacem si aceasta mufa. Mufa se scoate apasand pe doua cleme din lateralele ei. Acum va trebui sa inlocuim becul. Pentru asta va trebui sa desprindem socul/suportul de becuri de pe restul stopului. Vom vedea ca aceasta se tine fixata cu ajutorul unor cleme. Apasam pe acele cleme si scoatem soclul.

Dupa asta va trebui sa scoatem becul ars. Acest lucru se face prin rotirea a aproximativ 40 de grade a becului. Scoatem becul ars si il vom pune pe cel nou invartind cca 40 de grade invers. Eventul putem sa punem mufa inapoi si sa facem o proba, inante de a demonta totul la loc, pentru a ne asigura ca totul functioneaza cum trebuie.

Daca totul este functional, vom monta totul inapoi in ordinea inversa demontarii.

Voi pune si un videoclip cum se schimba becul  pe spate la vw polo.

Se demonteaza aproximativ la fel si la urmatoarele modele de polo.

Share.

About Author

2 Comments

Leave A Reply

%d bloggers like this: