Cum se scapa de Unisales

0

Cum sa stergi “virusul”Ads by Unisales

Daca ai ajuns la acest articol, inseamna ca pe calculatorul tau ti se deschid tot felul de reclame enervante. Daca aceste reclame iti apar din cauza virusului Unisales, vei vrea sa scapi de acestea.

Cum ne dam seama daca aceste reclame apar din cauza acestui virus? Reclamele care apar, au scris pe ele Ads by Unisales.

Mai intai de toate sa aflam ce este Unisales.

Unisales, este un program de tip adware. Acest pogram instaleaza in browserul dumneavoastra, una sau mai multe extensii. Ei spun ca aceste extensii au rolul de a imbogati experienta de navigare, oferind utilizatorului diferite oferte avantajoase, promo-uri, cupoane, vouchere etc. Suna destul de bine. De ce ai vrea sa scapi de asa ceva?

Ei bine, contrar la ceea ce spun ei, Unisales nu face nimic altceva decat sa iti bombardeze browserul cu tot felul de reclame, la fiecare click, sau fereastra nou deschisa iti apar un numar enervant de reclame. Aceste reclame sunt de tipul, bannere, pop-up, pop-under. In afara faptului ca ne ingreuneaza navigarea, aceste reclame care apar pot contine alti virusi, malware…

De unde am luat Unisales

Unisales a instalat aceste extensii la browserele dumneavoastra in timp ce ati instalat un nou program. Unele programe oferite gratuit pe internet, folosesc aceasta tehnica pentru a avea castig material.

Cum dezinstalez Unisales

Dezactivarea extensiilor din browser si stergerea acestora, de cele mai multe ori nu rezolva problema, deoarece dupa primul restart/repornire a pc-ului acel program instaleaza din nou, automat, acele extensii.

Mai jos va vom explica pas cu pas cum sa dezinstalati Unisaless. Vom luam ca exemplu browserul Google Chrome, rezolvarea fiind asemanatoare si in cazul browserelor Mozzila Firefox, Opera, sau Internet Explorer.

1. Dam click pe iconita din dreapta sus a browserului.setari google chrome

2. Selectam Setings/Setari dupa care vom da click in partea de stanga la Extensii.setari chrome                     extensii chrome

 

3. Dezactivam extensia sau extensiile care au numele Unisales sau ceva asemanator, dupa care le stergem, apasand pe cosul de gunoi.

cum se dezinstaleaza unisale

 

Dar, dupa cum am spus, de cele mai multe ori nu este de ajuns doar stergerea lor din browser, acestea instalandu-se automat dupa o repornire a calculatorului. Asa ca ce trebuie sa  facem acum, este sa dezinstalam si programul care ne instaleaza aceasta extensie. Cum facem asta?

Depinde de sistemul de operare, dar pasii sunt asemanatori. Vom lua ca exemplu Windows 8.

Dam la start, dupa care dam click pe Control Panel. Deschidem control Panel si dam click la Unistal Program de la Programs.

unistal program unisale

 

Acum vom cauta in lista, sa dezactivam programul Unisales, sau alt program cu un nume asemanator. Il dezinstalam si dam restart.

Uneori nu vom gasi programul sub numele aceste. El se afla instalat in programul care l-am instalat, sub un alt nume. Pentru a afla care este acesta, ne vom gandi de cand au inceput aceste reclame sa apara, ordonam lista programelor din Control Panel in ordine cronologica. Astfel, ne va fi mai usor sa vedem programele istalate ultima oara, pentru a ne da seama ce program am instalat, care contine acest adware. Il vom dezinstala.

Daca nu reusiti dezinslatarea Unisales, sau mai aveti ceva de completat, comentariile dumneavoastra sunt binevenite..

UPDATE:  Am facut pasii de mai sus si am si dezinstalat orice program care nu imi mai era folositor din Control Panel, inclusiv programul care m-a infectat. Dupa primul restart, extensiile Unisales 2.0 au reaparut in Chrome.

Desi aveam antivirusul activ in momentul in care am instalat programul care m-a infectat, acesta nu m-a protejat impotriva acestui adware. Ultima scanare a antivirusului a fost in urma cu o saptamana, asa ca am zis sa dau o scanare. Este indicat sa scanati calculatorul macar o data pe saptamana.

Antivirusul Avast Free, a gasit infectiile si a spus ca au fost rezolvate, dar dupa primul restart, extensiile au reaparut in browser. Asa ca am fost nevoit sa mai caut solutii. In cele din urma am gasit-o, si am facut si un video.

Instalati programul ADWcleaner. Acesta reuseste sa faca singur treaba. Pentru a-l downloada apasati DOWNLOAD

 

Mai jos aveti si un video cu instalarea programului. In timpul scanarii, am mai oprit filmarea, pentru a micsora timpul videoului.

Atentie! Inainte de a da “clean” salvati daca aveti ceva deschis care trebuie salvat, pentru ca odata apasat pe  butonul de curatire, toate programele se vor inchide automat.

 

Share.

About Author

Leave A Reply

%d bloggers like this: