Cum se porneste o masina fara baterie

0

Cum sa pornești o mașină care a rămas fără curent?

Cum se poate porni o mașină la care s-a descărcat bateria?  Aceasta întrebare o am acum în cap, deoarece acest articol îl scriu din cauza ca nu mai am baterie la mașină. Tocmai am vrut sa plec, dar se pare ca bateria la mașină s-a descărcat,  așa ca în loc sa plec, scriu acest articol.

Ce pot face sa pornesc mașina? Prima oară am încercat sa mai dau o cheie, sperând ca poate “o va lua”. Înainte de a da a doua cheie, am oprit orice consumator,  care se poate opri.  Cum ar fi lumina de la plafoniera, radiocasetofonul,  aeroterma. Am scos și camera din priza de la bricheta.  Acesta fiind si motivul pentru care mi s-a descărcat bateria. Am lăsat camere de filmare/supraveghere în priza, iar mașina a stat 2 zile pe loc, fără a fi pornita, fapt ce a dus la descărcarea bateriei.

Deci sa revenim… În prima faza am zis sa mai încerc o data… Încercare fără noroc. Nu fac altceva decât sa o descărc mai tare. Nu are nici cea mai mica șansă să pornească. Deci trebuie sa trec la variantele următoare.

O mașin rămasă fără baterie, se poate porni cu un robot de pornire.  Dar ăsta poate în cazul în care mașină ta se afla deja într-un service auto. În cazul de fata, intr-o parcare printre blocuri, nu am cum sa gasesc așa ceva.cum se porneste o masina cu robotul

As mai putea înlocui bateria.  Dacă as avea o cheie de 10, o tubulara de 13 și o alta baterie.  Dar nu am nimic din toate astea.  Nici măcar bani nu am.

Cea mai la îndemana soluție pentru problema mea, este sa gasesc un alt șofer,  care sa aibă cabluri/clești de pornire. Cu astfel de cabluri, un șofer binevoitor ar putea sa mă ajute sa pornesc mașina. Cu o pereche de clești, ar putea sa îmi dea curent de la bateria masinii lui. Dar nu pot ieși în strada și sa opresc mașinile,  sa îi întreb dacă au cabluri și dacă vor sa mă ajute.

Am întrebat pe cineva care a intrat in parcare, dacă are cabluri și vrea sa îmi dea și mie curent, dar spre nenorocul meu, nu avea. De vreo 2 ani ma tot țin sa îmi cumpăr și eu, dar am tot amânat. As putea sa îmi iau acum. Sa mă duc cu tramvaiul pana la un magazin de piese auto și sa îmi cumpăr. Dar după cum am spus, nu am bani.

O alta varianta ar fi sa gasesc câteva persoane, sa îmi împingă mașina. Mașina rămasă fără curent se poate porni din mers dacă este împinsă. Se pune contactul, se apasă ambreiajul, se tine apăsat,  iar când ai prins o viteza cât de cât,  se da drumul brusc la ambreiaj, și se apasă accelerația.  Dacă ești împins în spate, se baga în marșarier.

Nu am de unde sa iau nici aceste persoane care sa mă împingă. Când eram mai mic stăteau copii la scara, și mereu împingeam mașini. Acum ar trebui sa fac un event pe Facebook și sa invit persoane, care doresc să participe la impinsul mașinii.cum se porneste o masina impinsa

O alta varianta, ar fi sa mă duc în stația de taxiuri și sa rog un taximetrist sa vina sa îmi dea curent. De obicei ei au cabluri în mașină,  dar, tot ca un obicei, ei nu fac lucruri gratis. Precis nici unul din ei nu mă vor ajuta degeaba. Poate doar dacă as fi și eu taximetrist.

Ultima varianta la care as putea sa apelez,  ar fi “suna un prieten”. Dar e o ora în care toată lumea este la serviciu. Deci va trebui sa mai aștept vreo 2 ore pana sa primesc ajutor de la vreun prieten.

Așa ca tot ce mi-a mai rămas de făcut,  este sa mă mai gândesc. Ce pot face sa pornesc o mașină care a rămas fără baterie.  Cum pot porni o mașină care nu mai are curent. În afară de variantele expuse,  mai știe cineva cum se poate rezolva o astfel de problema?

Bineinteles ca mai exista si varianta de la rusi.. Cum pornesc rusii o masina ramasa fara curent, dar asta nu cred ca imi iese mie.

Share.

About Author

Leave A Reply

%d bloggers like this: