Cum se face un ou perfect

0

Cum se face un ou perfect? Cat trebuie sa stea un ou la fiert, pentru a nu fi nici prea moale, nici prea tare.

De multe ori se intampla sa vrem sa facem unul sau mai multe oua fierte  si sa nu iasa exact cum ne-am dorit. Cateodata le lasam prea mult la fier si ies mai tari decat ne-am fi dorit, iar altadata, pentru a nu mai face cumva aceeasi greseala, le scoatem prea repede, si sunt ori prea moi, ori chiar crude.

Unele persoane spun ca un ou se tine la fiert 3-4 minute, dar sunt mai multi factori care influenteaza. Factori cum ar fi temperatura oului sau marimea. Daca vom scoate un ou din frigider si il vom pune in apa clocotita, exista sanse foarte mari ca acel ou sa se crape. Eu scot oul cu cateva minute, jumatate de ora inainte din frigider, sau daca nu am timp, il trec un pic prin apa calduta de la robinet, pana acesta ajunge la temperatura camerei.

Am auzit unele persoane care pun oul imediat in apa si il lasa 7-8 minute. Eu pun apa la fiert, la flacara mare. Cand aceasta incepe sa fiarba, micsorez flacara si pun oul la fier. Din acel moment il las intre 3’30” si 4′. Il scot din oala si il bag in apa rece, sau sub jetul de la chiuveta. Acest lucru, nu numai ca raceste oul si nu ii mai permite sa se mai intareasca galbenusul mai tare, dar si ajuta ca coaja acestuia sa se dezlipeasca mult mai usor de pe el, fara sa se rupa bucati din ou.

ou fiert

 

Asa fac eu ouale. Daca voi stiti vreun secret, lasati un comentariu mai jos.

 

Share.

About Author

Leave A Reply

%d bloggers like this: