Cum se demonteaza masca fata la Passat B6

0

Demontare Masca Fata/Grila Centrala Passat B6 2005-2010

Cum se demonteaza masca fata, sau grila centrala, cea cu emblema (sigla vw) la un passat B6? Daca ati ajuns aici inseamna ca doriti sa dati jos masca fata la passat. Fie ca doriti sa faceti acest lucru pentru a o repara, sau ca pas primar pentru demontarea barei (spoilerului) pasii sunt aceiasi.

Mai intai sa spunem cateva cuvinte despre grila. Daca vreti sa o demontati, pentru ca ati lovit-o si vreti sa o inlocuiti, trebuie sa stiti ca doar pe original exista 4 tipuri de astfel de grila. Nu le mai punem in discutie pe cele aftermarket, badgeless (fara sigla), full chrome, sau black (negre).

Cea mai frumoasa (parerea mea) este grila de passat modelul higline. Aceasta este mai “ochioasa” decat la celelalte modele, deoarece are ornamente chrome pe toate liniile orizontale. Pretul unei astfel de grile poate fi, incepand de la 150 lei cu defecte, 250-400 lei sh originala (in functie de starea ei estetica). Pe aftermarket preturile incep de la 250 lei, cea mai ieftina am gasit-o aici Grila Passat B6, iar pe olx/okazii, pretul variaza intre 350-390 lei fara sigla. Pentru sigla mai puneti 70-120 lei. Eu am cumparat de 2 ori de pe olx cu 70 sau 80 lei de la Motriuc Costel (tel 0749947242), voi face si o poza cum arata sigla. Aceasta grila, cu nichele orizontale, pe care o gasim pe modelul passat b6 higline, poate fi de 2 feluri. Cu gauri pentru senzori de parcare si fara gauri de sezori de parcare.

Cealalta grila, este la fel, doar ca nu mai are ornamente de nichel pe liniile orizontale. Ca dimensiune este identica cu prima, iar ca si pret este mai mic cu cca 50-70 lei.

ATENTIE! Siglele/Emblemele de la grila cu nichele orizontale la cea simpla sunt diferite. Nu se potriveste de la una la cealalta deoarece diametrul locasului unde vine difera. La cea higline, este mai mare deoarece sigla mai are un inel pe margine. Nu se poate lua inelul de la ea si pus pe cealalta.

Si acum sa vorbim despre cum se demonteaza grila. Vom pune jos si un video de pe youtube, cu pasii pe care trebui sa ii parcurgeti pentru a demonta masca centrala si pentru a o remonta la loc.

Deschidem capota la motor, iar in partea superioara vom vedea ca sunt 3 suruburi (torx25) pe partea stanga, 3 pe dreapta si 2 mai pe centru. Le scoatem. Acum ne aplecam si vom observa ca mai jos de suportul de numar, avem o gaura in stanga si una in dreapta. Daca ne uitam in ele vom vedea ca mai sunt si acolo 2 suruburi, de asemenea cu torx 25. In video veti vedea ca suruburile de pe margine sunt cu torx 30, deoarece, ori a demontat acea masca de prea multe ori, incat i sa largit gaurile din trager, ori a pierdut suruburile originale, si de aceea a pus 2 suruburi mai groase. Cand veti demonta suruburile veti vedea ca cele de sus sunt de 2 tipuri. Mai scurte si mai lungi. Cele mai scurte vin prinse unde este clema de metal, iar cele mai lungi vin prinse in plastic.

sigla passat b6Cum se demonteaza sigla? Pentru a demonta emblema, si pentru a nu exista riscul de a o rupe, este necesar ca masca sa fie demontata. Chiar si asa, este posibil ca plasticul sa fi imbatranit si sa se rupa o clema/urechiusa de prinde.

In partea din spate a emblemei vom putea vedea ca aceasta are 3 picioruse. Pentru a o scoate, va trebui sa invartim de ea cca 30 grade, in ordinea inversa a acesor de ceasornic. Dar nu vom putea face asta pana cand nu vom trage un pic de clema din partea de sus, pentru ca daca ne uitam, are un blocaj care nu ne permite sa o invartim. Vedeti clemele in poza de mai jos.

Cleme emblema vw passat b6

Cleme emblema vw passat b6

Mai jos veti putea vedea si video cu Demontare Masca Fata Centrala Passat B6


Daca aveti nelamuriri puteti lasa un comentariu mai jos, si va ajut cu cea mai mare placere.

0%
0%
Votati Articolul
  • User Ratings (3 Votes)
    5.7
Share.

About Author

Leave A Reply

%d bloggers like this: