Cum se da fata de portiera jos la Golf V

0

portiera golf v

Cum se demonteaza fata de usa la un golf 5

Demontare fata de usa exteriora la Vw Golf 5 hatchback sau variant.
In acest articol vom explica cum se demonteaza fata de usa exteriora la un golf 5. Daca doriti sa vedeti cum se demonteaza fata de portiera interioara, puteti afla citind articolul de aici: Demontare fata usa interioara golf V.
Fata usii exterioare, se demonteaza atunci cand dorim sa ajungem la motorasul de actionare al geamului, sau la macaraua acesteia. Pentru a inlocui oglinda, trebuie demontata fata de pe interior.
In primul rand va trebui sa demontam protectia de cauciuc din lateralul porierei, pe care se pare ca am uitat sa o notez in poza de mai sus. Aceasta este prinsa pe portiera cu clipsuri, asa ca va trebui declipsata. Demontarea ei se incepe din partea de jos. Ori tragem cu mana cu atentie, pentru a nu rupe clipsurile, ori vom folosi o scula de plastic, gen surubelnita, pentru a nu zgaria vopseaua.
Dupa demontarea acesteia va trebui sa dam jos manerul portierei. Cum se demonteaza manerul de la portiera?
DUpa demontarea acelei protectii de cauciuc, in dreptul manerului vom vedea o gaura. Este acoperita de obicei ori cu un cerc de banda (precum banda de scotch ori ca un leocoplast).In acel orificiu vom vedea surubul pentru maner. Acesta se desface cu o surubelnita subtire Torx 20. Atentie: surubul nu se desface de tot. Inainte sa desfacem surubul tinem tras de maner, desfacand surubul cate un pic, pana observam ca manerul ramane tras. In caz contrar este posibil ca siguranta de blocare a butucului sa iasa. Nu se strica nimic, doar ca va trebui pusa inapoi, altfel nu va mai avea cine bloca butucul.
Cand observam ca manerul a ramas tras, incepem sa tragem usor de butuc spre exterior. Daca nu iese, mai incercam sa desfacem un pic, si incercam sa il ajutam cu ceva, fara a zgaria portiera. Dupa ce am scos butucul, vom desface sufa de la incuietoare care este clipsata pe maner. Pur si simplu se da intr-o parte. Manerul il vom trage putin spre exterior dupa care il vom scoate afara.
suruburi usa golf 5Acum vom demonta suruburile. Vom observa ca suruburile sunt de 2 feluri, asa ca le vom pune separat, lucru foarte important la remontarea fetei. Desurubam toate suruburile. inainte de a scoate si ultimul surub vom tine fata de usa cu o mana pentru a nu o scapa jos. Cel mai indicat este sa lucram cu geamul dat jos. Mai este un surubel care tine suportul manerului.

ATENTIE! 

Dupa cum se vede in imaginea alaturata suruburile sunt de 2 feluri. Daca din greseala vom pune un surub numerotat cu 2, in partea din fata a usii, acesta va deforma usa, din cauza ca este mai lung.

0%
0%
Awesome
  • User Ratings (2 Votes)
    5.5
Share.

About Author

Leave A Reply

%d bloggers like this: