Cum se cloneaza un card bancar

0

 

Cum se cloneaza un card de la banca

In primul  rand, daca ai ajuns aici in urma unei cautari pe Google, chiar sunt curios ce cauti. Refuz sa cred ca vrei sa clonezi tu un card bancar. Probabil vrei sa afli cum se cloneaza un card bancar, pentru a te putea apara de asa ceva.

Mai jos vom pune cateva metode, cunoscute despte cum se cloneaza cardurile. Binenteles ca ai aflat si tu, ca romanii au facut o gramada de banii in urma acestor fapte ilegale, mai ales prin tari straine. La noi nu prea tine lumea bani pe card ca nu prea are.

Cea mai cunoscuta metoda, ar fi metoda pisicuta. Tin minte ca acum cativa ani in urma, cine mai avea un model vechi de nokia, cica putea primi pe el intre 1000 si 2000 de euro. Nu mai retin exact ce model era, dar se spunea ca aceste telefoane ar avea in componenta lor, o piesa care putea fi folosita de clonatorii de carduri pentru a face aceste pisicute. Ce anume sunt aceste “pisicute”?. Sunt niste dispozitive care seamana leit cu dispozitivul in care bagi cardul la ATM. Au aceasi forma, aceasi culoare,etc. Ele vin montate peste dispozitivul original. Astfel, cand vrei sa scoti banii, bagi cardul in “pisicuta” hotilor. O metoda de protejare impotriva acestei tehnici, ar fi sa vezi daca bancomatul are asa ceva montat. Sa incerci sa misti putin de el. Daca acesta se misca, este foarte probabil  sa fie fals.

O alta metoda ar fi “tragerea cu ochiul”. Se spune ca nimeni altcineva nu trebuie sa vada atuci cand bagi pinul. Am vazut la un bancomat, care avea lipita pe el o cutiuta cu reclame. Cu fluturasi care facea reclama la nu stiu ce. Posibil chiar la credite la banca respectiva. Acea cutiuta avea in ea o camera de filmat, care putea filma ce faceai tu la acel bancomat.

Acestea sunt 2 modalitati mai vechi. Acum hotii s-au modernizat si ei, si toata treaba se face pe internet. Cea mai cunoscuta modalitate este aceas de a clona site-urile bancilor. Sa va zic eu ce am patit. O data am primit un mail de la Raiffesen Bank, cum ca parola mea de la internet banking imi expira si ca trebuie sa intru sa o reinoiesc. Ei bine, eu nu aveam nici un cont la aceasta banca. Contul meu fiind la BRD. In email scria sa intru la urmatoarea adresa sa imi schimb parola. Ei bine, adresa pe care te pune sa intri, este foarte asemanatoare ca si cea originala. Poate doar un semn in plus, o liniuta, sau sa fie subdomeniul altei adrese, dar tu vezi ca incepe cu raiffesen si zici ca ei sunt. Am intrat acolo si vazut ca pagina semana 100% cu pagina celor de la banca. Ca si metoda te protejare in privinta acestei metode aveti urmatoarele variante. 1. Vedeti daca adresa din browser este intr-adevar adresa de internet a bancii dumneavoastra. 2 Vedeti ca aceasta adresa sa fie securizata. Orice informatie introdusa pe un site care nu este securizat, poate fi vazuta si de alte persoane. Cuma va dati seama daca un site este securizat? Acesta trebuie sa aiba un certificat SSL, adresa acestuia incepand cu https, in loc de http,  si depinde de browserul pe care il folositi, trebuie sa va arate si un lacat inchis. Ca in cazul acestui site. 3. Banca nu va va trimite niciodata mail pentru a va schimba parola!!!

O alta intamplare personala prin care cineva a incercat sa imi fure datele (phishing) a fost urmatoare. Am primit un mail de la Paypal, ca cineva a incercat sa imi sparga contul, si ca trebuie sa recompletez datele, pentru a demonstra ca este contul meu. Initial chiar am crezut, doar ca atunci cand am intrat pe adresa  din mail, am observat in browser ca nu este adresa reala celor de la Paypal. Pagina arata exact la fel.  am facut un pic ce-mi zicea, necompletand, binenteles cu datele reale, ci doar asa, la misto, Prima oara mi-a cerut userul si parola. Si ca si cum nu s-ar fi multumit doar cu atat, in continuare imi spunea sa reactualizez si datele de pe card… Adica le ofereai tot…mura-n gura. Cum sa te protejezi in acest caz? la fel ca si mai sus, sa vedeti daca adresa este reala. Dar smecheria este alta. Aceste emailuri incep cu o adresare de genul “Dear Paypal User” sau “Hello Paypal member”. De aceaa in orice mail primit de la Paypal, vei putea observa ca acestea ti se adreseaza cu numele tau real.

In inheiere, aveti grija de buzunarul dumneavoastra!

Share.

About Author

Leave A Reply

%d bloggers like this: