Cum sa scapi de obiceiul de a roade unghiile

5

Cum sa faci sa nu iti mai rozi unghiile

Sunt multe persoane care au obiceiu (prostul obicei) de a-si roade unghiile. Isi “mananca” unghiile de la maini, din diverse motive. De ce isi rod copii unghiile sau  chiar si adultii? Medicii specialisti au ajuns la concluzia  ca a-ti roadeproblema ros unghii unghiile este mai mult decat un gest inofensiv si ar trebui catalogat ca si un comportament compulsiv impulsiv. Desi milioane de oameni fac acest lucru, o anumita categoria din ei, au acest obicei din dorinta de a se automutila si pot suferi de sindromul ADHD. Acest obicei poate fi un viciu, la care se poate renunta chiar mai greu decat la fumat. O problema reala cu acest obicei o au anumite persoane, care ajug sa isi roada unghiile atat de mult incat nu-si mai pot folosi degetele.

Metode de a renunta sa iti rozi unghiile

Vom incerca sa enumeram cateva metode care te-ar putea ajuta sa renunti sa iti mai rozi unghiile, sau care le-ar face pe copilul tau sa nu mai faca asta.

1. Plasturi “anti ros unghii”

I-am denumit astfel, pentru ca la urma urmei, acesta ar trebui sa fie scopul lor. Sa te opreasca sa iti mai rozi unghiile. Aceasta solutie poate fi folosita mai mult atunci cand stai in casa. Binenteles ca s-ar vedea urat sa mergi pe strada, sau in alta parte cu banfolosesteplasturi pentru a nu-ti mai roade unghiiledaje pe unghii.

2. Mesteca guma

Desi nici mestecatul gumii nu este un obicei tocmai frumos, acesta te-ar putea scapa de ros unghiile. Unele persoane considera ca este nesanatos sa mesteci guma, deoarece iti pot provoca afectiuni digestive. Dar pe langa faptul ca ajuta la curatirea dintilor, este si un remediu bun impotriva stresului.

3. Unghiile false

Ca si femeie ai putea sa iti aplici unghii false. Pe langa faptul ca arata bine, aceste unghii sunt ceva mai greu de ros, si te-ar putea ajuta sa te dezobisnuiesti din a le roade. Plus ca aceste unghii costa bani, si parca nu iti vine sa “rozi banii”.

4. Oja

Exista in comert anumite tipuri de oja speciala care te-ar putea opri din  a-ti mai roade unghiile. De obicei aceasta oja are un gust foarte neplacut, care te-ar descuraja din a-ti mai roade unghiile. Si nici nu stiu daca oja este tocmai comestibila.

5. Ardei iute

Sa iti dai unghiile cu ardei iute, nu este tocmai o varianta pe care as merge. Desi aceasta metoda, ar putea avea succes, s-ar putea sa fie una nu tocmai placuta. Foarte usor ai putea sa dai cu mana pe la ochi. Si nimeni nu isi doreste sa aiba ardei iute la ochi.

6. Zeama de lamaie sau ceai de pelin

Ai putea sa incerci sa te dai si cu zeama de lamaie sau cu ceai de pelin. Gustul acru al lamaii sau cel amar al pelinului te-ar putea face sa te mai gandesti o data, inainte sa iti bagi degetele in gura.

7. Taie-ti unghiile regulat

Daca ai niste unghii ingrijite pe care le tai regulat, nu prea mai ai ce roade.

Daca te-ai hotarat sa scapi de prostul obicei de a-ti roade unghiile, oricare ar fi varianta aleasa, iti dorim succes!

 

Share.

About Author

5 Comments

      • :)) . Rosul unghiilor apare in perioadele de stres . Si eu ma confrunt ocazional cu asta dar nu incat sa imi strig degetele ca in poza respectiva. Un lucru care poate ajuta e un morcov, tinut in permanenta la locul de lucru. Cand iti vine sa rozi ceva, roade morcovul. Repet, e o afectiune psihologica. O alta varianta ar fi scobitorile. Eu mereu tin un borcanel de scobitori pe birou si nu e zi in care sa nu rod 4-5 scobitori .

  1. Pingback: Cum sa bei mai multa apa • CumSe.Net

  2. Pingback: Cum sa iti intaresti unghiile • CumSe.Net

Leave A Reply

%d bloggers like this: