Cum sa pastrezi florile mai mult timp.

0

Cum sa mentii florile proaspete mai mult timp?

S-a intamplat de multe ori sa primesti un buchet frumos de flor si ai fi vrut sa tina cat mai mult timp, inainte ca acestea sa inceapa sa se ofileasca. Te-ai intrebat cum de aceleasi flori, rezista mai mult in florarii, sau la florarii din piete, iar la tine incep sa se ofileasca dupa o zi sau 2. Care sunt secretele florarilor ca florile sa isi pastreze prospetimea mai mult timp? Mai jos vei gasi cateva trucuri care te vor ajuta sa mentii florile proaspete mai mult timp. Aceste mici secrete sunt preluate de la florari.

 • Scoate florile din ambalajul sintetic, si pune-le intr-o vaza cat mai mare. Astfel ca florile sa stea rasfirate iar cozile sa poata sa respire.
 • Scurteaza codita cu inca un centimentru, astfel in cat taietura nou facuta ajuta plantele sa absoarba mai multa apa.
 • Rupe frunzele florilor care stau in apa. Si ca sa nu existe dubii din cauza exprimarii, ma voi repeta si in alt mod. Frunzele care stau in apa trebuie rupte. Aceste frunze incep sa mucegaiasca mai repede, iar acest lucru dauneaza florilor.
 • Schimba apa zilnic. In apa statuta se formeaza foarte repede bacterii care vor produce mucegaiuri si din acest motiv florile nu vor rezista prea mult timp. Apa de la chiuveta contine in general foarte mult clor. Daca este posibil sa aveti o apa cat mai curata.
 • Trandafirii absorb mai multa apa daca le faci o taietura pe lungimea coditelor de cca 3-4 cm.
 • Unele flori atunci cand le tai secreta un lichid laptos. Aceste flori dupa ce le taiem, trebuie bagate cateva secunde intr-un vas cu apa fierbinte. Astfel, apa fierbinte va curata codita proaspat taiata, si va destupa porii inchisi cu acel lichid laptos, incat sa poata absorbi apa.
 • Florile de primavara precum lalelele, ghioceii, zambilele, prefera o apa un pic mai rece. De aceea apa trebuie sa fie un pic mai rece decat temperatura camerei. Este indicat ca atunci cand schimbati apa la aceste flori, sa puneti si un cub de gheata. De asemenea se recomanda sa schimbam apa de 2 ori pe zi, deoarece aceste flori elimina un lichid acid.
 • Dupa cum am mai spus si mai sus, in apa statuta se formeaza bacterii. Bacterii care nule face bine florilor. De aceea putem adauga in apa si cateva lingurite de otet, care vor vor impiedica formarea bacteriilor. Recomandat este ca otetul sa fie de mere.
 • La trandafiri si crizanteme, puteti adauga si o lingurita de zahar la o vaza.
 • Lalele infloresc foarte repede. Perioada lor este una relativ scurta. Pentru a le mentine cat mai mult timp, trebuie sa amanam inflorirea lor prematura. Ele infloresc foarte repede daca in vaza avem multa apa. De aceea in cazul lalelelor, vom pune in vaza doar vreo 5 cm de apa. (inaltime).
 • La fel si Gerbera. Nici acesteia nu ii prieste multa apa. Si aceasta trebuie ┬átinuta in apa putina( cca 5-6 cm), iar codita ei trebuia taiata in fiecare zi cu cate un centimetru.

Speram ca sfaturile noastre sa va fie de folos, si sa va bucurati mai mult timp de florile primite. La cat mai multe flori si o primavara frumaosa.

Share.

About Author

Leave A Reply

%d bloggers like this: